ΣΑΣΤΥΑ:Απάντηση σε άρθρο του κ. Δελλή στο φύλλο 515 της εφημερίδας «Ηχώ των αιθέρων»

Με μεγάλη έκπληξη και θλίψη διάβασα το άρθρο του Αντιπροέδρου της Ε.Α.Α.Α , Υπτχου ε.α κ. Κων/νου Δελλή με τίτλο «Ενώσεις Αποστράτων Αξ/κών και Σύλλογοι Αποφοίτων Στρατιωτικών Σχολών» στην σελίδα 9 του φύλλου 515 / Ιανουάριος 2014 της εφημερίδας «Ηχώ των αιθέρων».

Έκπληξη, γιατί ενώ, σχεδόν ένα χρόνο πριν ο κ. Δελλής στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Αποφοίτων Σ.Τ.Υ.Α, δήλωνε με περισσή υπερηφάνεια τα εξής : «Είμαι ο Υποπτέραρχος Δελλής 12ης Σειράς ΣΤΥΑ και είμαι περήφανος για την προέλευσή μου αυτή, διότι εκεί έμαθα τα πρώτα μου γράμματα, εκεί έφαγα το πρώτο μου ψωμί, εκεί μου δόθηκε η ευκαιρία να σπουδάσω και να πάρω δύο Πανεπιστημιακά διπλώματα. Επομένως, οφείλω χάριτας στη Σ.Τ.Υ.Α και στην Αεροπορία». Τελειώνοντας δε την ομιλία του κατέληγε: «Λοιπόν, θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας. Έχουμε άξιους Αξιωματικούς από τις παραγωγικές Σχολές των Υπαξιωματικών και έχουμε άχρηστους Αξιωματικούς από παραγωγικές Σχολές Αξιωματικών». Φαίνεται ξέχασε τόσο γρήγορα την προέλευση του και επιτίθεται κατά των Αποφοίτων των παραγωγικών Σχολών Υπαξ/κων. Προφανώς, μέσα σε ένα χρόνο έγιναν κοσμογονικές αλλαγές και οι μεν Αξ/κοι προερχόμενοι από Σχολές Α.Σ.Σ.Υ δεν είναι άξιοι οι δε Αξ/κοι προερχόμενοι εξ Αξ/κων είναι οι πλέον κατάλληλοι να μετέχουν στο Δ.Σ της Ε.Α.Α.Α. Αστεία πράγματα, φυσικά και δεν ασπάζομαι τα λεχθέντα του κ. Δελλή. Αρχή της Δημοκρατίας κ. Δελλή είναι να δίνεται η δυνατότητα σε όλους ανεξαιρέτως να μετέχουν και να επιλέγονται οι καλύτεροι.

Θλίψη δε , γιατί είναι ολοφάνερο πλέον ότι οι μάσκες έπεσαν και άπαντες έχουν επιδοθεί σε ένα κυνήγι «κακών μαγισσών» βλέπε Απόφοιτοι Σχολών Α.Σ.Σ.Υ με σκοπό να τους εκδιώξουν από το Δ.Σ της Ε.Α.Α.Α. Το σχέδιο είχε επαναληφθεί και στο παρελθόν επί προεδρίας κ. Κατσαντώνη αλλά δεν «πέρασε» από το τότε Δ.Σ. Τώρα λοιπόν υπάρχουν διάφορες μεθοδεύσεις που χρησιμοποιούνται σταδιακά με απώτερο σκοπό την δημιουργία αρνητικού κλίματος εις βάρους των Αποφοίτων Σχολών ΑΣΣΥ.

Στην αρχή ήταν οι ευθείες βολές από τον αξιότιμο Πρόεδρο της ΕΑΑΑ εναντίον του Προέδρου του Συλλόγου του Σ.Α.Σ από την στιγμή που γνωστοποιήθηκε η απόφαση των Συλλόγων Αποφοίτων όλων των Παραγωγικών Σχολών ΑΣΣΥ και των τριών κλάδων των Ε.Δ. να προχωρήσουν στην δημιουργία Ομοσπονδίας. Στην συνέχεια είχαμε την επιστολή 24 συναδέλφων Αξιωματικών ε.α οι οποίοι πάνω κάτω ζητούσαν τα ίδια με τα γραφόμενα του κ. Δελλή αλλά και του κ. Ιατρίδη στο ίδιο φύλλο 515 της εφημερίδας «Ηχώ των αιθέρων».

Μπαίνοντας στην ουσία των λεχθέντων του κ. Δελλή θα ήθελα να τονίσω τα εξής:

               1.    Δεν μπορεί να καταλύεται η αρχή της πλειοψηφίας για χάρη δήθεν «….έλλειψης Αξ/κών με επιστημονικές και εξειδικευμένες γνώσεις στον Οικονομικό , Νομικό και Υγειονομικό τομέα». Αγαπητέ κ. Δελλή , εάν σας διαφεύγει οφείλω να σας ενημερώσω ότι το 70-73 % των μελών της Ένωσης αποτελείται από αποφοίτους των τριών παραγωγικών Σχολών Υπαξ/κών της Π.Α. και μάλλον σε αυτούς να οφείλεται η παρουσία σας στο παρόν Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Α. , είναι δε απαράδεκτο να «ποδοπατείται» ένα τόσο μεγάλο ποσοστό μελών προς χάριν της δήθεν έλλειψης επιστημονικού προσωπικού.

            2.   Εάν η Ένωση χρειάζεται επιστημονικό προσωπικό για να πάρει μια απόφαση ας δημιουργήσει ομάδες εργασίας επί του θέματος που την ενδιαφέρει με συναδέλφους οι οποίοι να κατέχουν εξειδικευμένες γνώσεις για το θέμα και εκείνοι αφού μελετήσουν ας υποβάλουν συγκεκριμένες προτάσεις - ενέργειες προς ψήφιση στο Δ.Σ. Θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι αυτό συμβαίνει σε οποιαδήποτε σοβαρή Επιχείρηση η Δημόσιο Οργανισμό. Δεν αλλάζουν κατά το δοκούν τα μέλη των Δ.Σ. θέλοντας να επανδρωθούν από επιστημονικό προσωπικό προκειμένου να είναι σε θέση να πάρουν μία απόφαση. Απλά δημιουργούν ομάδες εργασίας για να έχουν εμπεριστατωμένη άποψη επί θεμάτων ενδιαφέροντος τους.

               3.     Και μόνο η αναφορά ότι η λειτουργία της Ένωσης διέπεται από τον χουντικό και αναχρονιστικό Ν.Δ. 1171/ 1972 θα έπρεπε να σας είχε προβληματίσει κατά τον πρώτο χρόνο της παρουσίας σας στο παρόν Δ.Σ και αν πραγματικά ενδιαφέρεστε για μία σοβαρή και αποτελεσματική Ένωση θα μπορούσατε να ξεκινήσετε από μια πρόταση για αναθεώρηση του υπάρχοντος Νομικού πλαισίου η οποία να ανταποκρίνεται στον Συνταγματικό χάρτη της πατρίδας μας. Όταν οι πρωταγωνιστές της εποχής εκείνης έκαναν το Ν.Δ. 1171/72, σκοπός τους ήταν ο απόλυτος έλεγχος των κινήσεων των αποστράτων. Για το λόγο αυτό διόριζαν και τα Δ.Σ, στα οποία προέβλεπαν να υπάρχουν και κάποιες ειδικότητες, ώστε παντού να υπάρχει το μάτι και το αυτί τους!

               4.     Αν παρακολουθούσατε τα νέα του Σ.Α.Σ ή τις δραστηριότητες του Σ.Α.Σ, διαχρονικά, θα είχατε διαβάσει ότι στις τακτικές ενημερώσεις της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας (Α/Γ.Ε.Α, Υ.ΕΘ.Α) στην ατζέντα των θεμάτων, με εμπεριστατωμένη ανάλυση, περιλαμβάνονταν και θέματα ΚΟΙΝΟΥ και όχι μόνο αποκλειστικού ενδιαφέροντος των μελών του, όπως για  Μισθολόγιο Στρατιωτικών, Μ.Τ.Α, 251 Γ.Ν.Α, Α.Ο.Ο.Α, Οργάνωση και λειτουργία Ε.Α.Α.Α, Ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη άνεργων τέκνων Αξιωματικών και Υπαξ/κών (ε.ε. και ε.α.) από 251 Γ.Ν.Α κ.α. Ανάλογες παραστάσεις γίνονταν και γίνονται και από το Συντονιστικό Συμβούλιο των Συλλόγων Αποφοίτων Α.Σ.Σ.Υ των Ε.Δ.. Όχι διαστρέβλωση της αλήθειας κ. Δελλή, για να εξυπηρετήσετε μεθοδεύσεις απαξίωσης των Συλλόγων και να προβάλλετε μια νέα Ε.Α.Α.Α που να λειτουργεί με νόμους που κάποτε υπηρετούσαν την Χούντα. Για εκλεγόμενες Διοικήσεις, ας έχετε υπόψη σας, ότι ο Σ.Α.Σ αγωνίστηκε και πρωτοστάτησε με έντονες δημοσιεύσεις και παραστάσεις σε ηγεσία της Π.Α και ΥΕΘΑ, κ. Δελλή. Ε, αυτό δεν θα αφήσουμε να το πάτε πάλι πίσω. Η δημοκρατία και ο καταστατικός μας χάρτης δεν μπορεί να αμφισβητείται κατά το δοκούν.

            Τελειώνοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι η ενότητα και η συνεργασία όλων δεν επιτυγχάνεται αγαπητέ κ. Δελλή με το να καταργείτε εκλεγμένα Δ.Σ των Παραρτημάτων της Ε.Α.Α.Α καλυπτόμενοι πίσω από ένα αναχρονιστικό - χουντικό Νόμο αγνοώντας μια διαδικασία η οποία ισχύει περίπου 30 χρόνια και η οποία είχε ψηφισθεί ομόφωνα από το τότε Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Α. προς την κατεύθυνση του εκδημοκρατισμού της λειτουργίας της Ε.Α.Α.Α. βασιζόμενη στην αρχή της πλειοψηφίας. Αυτό είναι Δημοκρατία, κ. Δελλή, η οποία στηρίζεται σε σταθερούς κανόνες όπως αναφέρετε στο άρθρο σας;

            Με εκτίμηση,



Νικόλαος Βούλγαρης

Σμηναγός ε.α., Γεν. Γραμματέας Σ.Α.Σ

thumbnail
Συντάκτης

Βήμα | Αποστράτων - Η "φωνή" των Αποστράτων στο διαδίκτυο.Οι αναρτήσεις άρθρων στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Tο Blog μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο που μας κοινοποιείται αρκεί να είναι επώνυμο και να μην θίγει πρόσωπα και θεσμούς καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Η ανάρτηση απόψεων τρίτων ή blogger δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

0 σχόλια