Λήψη Απόφασης, μια Τέχνη στο Σύγχρονο Πεδίο της Μάχης

Το βιβλίο πραγματεύεται τη Λήψη Απόφασης, (Military Decision Making Process), δηλαδή σχεδίαση επιχειρήσεων σε επίπεδο έως Τάγματος.

Αποτελεί το απόσταγμα μιας πολυετούς εμπειρίας στις Ειδικές Δυνάμεις και ειδικότερα ως εκπαιδευτής, στο αντικείμενο της σχεδίασης, τόσο στην Ελλάδα (ΚΕΑΠ) όσο και στο εξωτερικό (ΔΙΚΕΕ). Πρόκειται για ένα ανάγνωσμα εύκολο στην κατανόηση και με αρκετά παραδείγματα, με το οποίο δύναται να κατανοήσει τον τρόπο σχεδίασης, ακόμα και ο πιο αρχάριος .
Αναλύεται σε βάθος η μεθοδολογία λήψης απόφασης, όπως αυτή διδάσκεται στα σχολεία των Ειδικών Δυνάμεων της Ελλάδας και του Εξωτερικού. Περιγράφει τη διαδικασία βήμα-βήμα και περιλαμβάνει πολλά παραδείγματα.  Η διαδικασία αυτή, μπορεί με τροποποιήσεις να εφαρμοστεί και από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, αποτελώντας ένα πολύτιμο σύγγραμμα.. Αποτελεί το ανεπίσημο εγχειρίδιο των ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων (ελλείψη εξειδικευμένου βιβλίου) και έχει παρουσιαστεί μέσα από τις σελίδες του περιοδικού "Δούρειος Ίππος" και της ιστοσελίδας "analyst for change" του κου Δρούγου Αθανάσιου.
Ονομάζομαι Γιώργος Δημητρόπουλος, και υπηρετώ στη Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων.
Το βιβλίο προλογίζει ο Σγος (εα) Γαληνός Αθανάσιος, επίτιμος Δκτης Β' ΣΣ.
thumbnail
Συντάκτης

Βήμα | Αποστράτων - Η "φωνή" των Αποστράτων στο διαδίκτυο.Οι αναρτήσεις άρθρων στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Tο Blog μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο που μας κοινοποιείται αρκεί να είναι επώνυμο και να μην θίγει πρόσωπα και θεσμούς καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Η ανάρτηση απόψεων τρίτων ή blogger δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

0 σχόλια