Η Σ.Τ.Υ.Α γίνεται τριετούς φοίτησης

Επιτέλους ΔΙΚΑΙΩΣΗ!!!
Χρειάστηκε λοιπόν να περάσουν 14 ολόκληρα χρόνια, να αλλάξουν 8 κυβερνήσεις , να αλλάξουν 11 Υπουργοί Εθνικής Άμυνας για να εναρμονιστεί ο Κανονισμός Οργάνωσης και Λειτουργίας(ΚΠΑ / Β-21 / Ιανουάριος 1990) της Σχολής με το Ν.2913/2001. Δεκατέσσερα χρόνια για να γραφτούν σε δύο σελίδες σύμφωνα με το ΦΕΚ. Β' 699 / 24-04-2015 οι απαραίτητες τροποποιήσεις στον Κανονισμό Οργάνωσης και Λειτουργίας της Σχολής μας. Το αυτονόητο είναι πλέον γεγονός αλλά χρειάστηκε να περάσουν 14 χρόνια . Δεν πειράζει, αφού πραγματοποιήθηκε, όλα καλά.
Για να φτάσουμε σε αυτό το γεγονός χρειάστηκε η ξεκάθαρη επέμβαση – πρωτοβουλία του κ. Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου , στον οποίο οφείλουμε κατά την ταπεινή μου άποψη ένα μεγάλο ευχαριστώ. Στρατηγέ μου , σας ευχαριστούμε που βάλατε τέλος σε μία αδικία 14 ετών!!!
Για την ιστορία , ήταν μόλις πριν από ένα χρόνο και κάτι , όταν «φάνηκε φώς στην άκρη του τούνελ». Συγκεκριμένα ήταν 25η Μαρτίου του 2014 , όταν ο εκφωνητής της Κρατικής Τηλεόρασης κατά την διάρκεια της παρέλασης για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου ανακοίνωνε την πρόθεση του κ. Α/ΓΕΕΘΑ για την αναβάθμιση των παραγωγικών Σχολών ΑΣΣΥ.
Ακολούθησε στις 18 Ιουλίου 2014 , η επίσημη παραδοχή από τον ίδιο τον κ. Α/ΓΕΕΘΑ στην τελετή ορκωμοσίας των Μονίμων Λοχιών Τάξεως 2014 , στην έδρα της Σχολής στα Τρίκαλα όπου ανακοίνωσε την αναβάθμιση όλων των ΑΣΣΥ σε τριετούς φοίτησης από το 2015.
Και έτσι φτάσαμε στην τροποποίηση του Κανονισμού Οργάνωσης και Λειτουργίας της Σχολής , η φοίτηση είναι πλέον Τριετής. Θα περιμένουμε να δούμε και την εγκύκλιο εισαγωγής στην Σχολή στην οποία ίσως καλυφθούν περαιτέρω λεπτομέρειες για την τριετία.
Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους που υποστήριξαν με πάθος την τριετία , όλα αυτά τα 14 χρόνια. Συναδέλφους τόσο μέσα στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας όσο και εκτός αυτού , αλλά ιδιαίτερα θα ήθελα να εκφράσω δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ τόσο στον Επίτιμο Πρόεδρο κ. Γεώργιο Εμμανουηλίδη, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια αρθρογραφούσε συνεχώς για το θέμα, όσο και στον Επίτιμο Πρόεδρο κ. Παναγιώτη Καράμπελα, ο οποίος παρά την συνεχή ενασχόλησή του με το θέμα, μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν έκδηλη η ανησυχία του μήπως για μία ακόμη φορά το όλο εγχείρημα μείνει στα λόγια.
Από εδώ και μπρός πρέπει να αποφασίσουμε ψύχραιμα «τι μέλλει γενέσθαι». Η τριετία ήταν μία αυτονόητη πράξη η οποία έπρεπε να είχε γίνει μετά την δημοσίευση του Ν.2913/01. Δυστυχώς καθυστέρησε τόσο πολύ που οι εξελίξεις μας προσπέρασαν. Πρέπει από εδώ και μπρός με νηφαλιότητα να χαράξουμε τα επόμενα βήματά μας διότι επί της ουσίας πρέπει να καθορισθούν τα επόμενα στάδια ούτως ώστε η Σχολή να ενταχθεί σύντομα στα Ανώτατα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Έγινε ένα μικρό, αλλά σημαντικό βήμα.
Ο Αγώνας μας δικαιώθηκε μεν , αλλά πρέπει να συνεχιστεί δε. Το οφείλουμε σε όλα αυτά τα νέα παιδιά, τα οποία με βαθμολογίες των 18000-19000 μορίων , επιλέγουν να φοιτήσουν στην Σχολή μας.
Νικόλαος Βούλγαρης
Σγος ε.α – Γεν. Γραμματέας Σ.Α.Σ
Για να διαβάσετε το συγκεκριμένο ΦΕΚ Β' 699 / 24-04-2015 πατήστε εδώ
Για να διαβάσετε τον Κανονισμό Οργάνωσης και Λειτουργίας ΚΠΑ / Β-21 / Ιανουάριος 1990 που δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. υπ'αρθμ.36, της 25-1-90 (τεύχος δεύτερο) πατήστε εδώ
Για να διαβάσετε τον Ν.2913/01 πατήστε εδώ

sastya.gr 
thumbnail
Συντάκτης

Βήμα | Αποστράτων - Η "φωνή" των Αποστράτων στο διαδίκτυο.Οι αναρτήσεις άρθρων στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Tο Blog μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο που μας κοινοποιείται αρκεί να είναι επώνυμο και να μην θίγει πρόσωπα και θεσμούς καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Η ανάρτηση απόψεων τρίτων ή blogger δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

0 σχόλια