ΠΔ 136: Υγειονοµική Περίθαλψη των Στρατιωτικών....

 
Με τις διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος 136, που παρατίθεται παρακάτω, μεταξύ άλλων:
α. Διασφαλίζεται το δικαίωμα άντλησης υγειονομικής περίθαλψης και από τους δύο συζύγους ανεξαρτήτως φύλου και επαγγελματικής ιδιότητας. Η προηγούμενη διάταξη έδινε το δικαίωμα της υγειονομικής περίθαλψης στη σύζυγο του στρατιωτικού, ενώ για το σύζυγο του γυναικείου στρατιωτικού προσωπικού έθετε ως προϋπόθεση τυχόν ανικανότητα ή χαμηλό μηνιαίο εισόδημα. Οι σύζυγοι στρατιωτικών αποκτούν πλέον δικαίωμα υγειονομικής περίθαλψης με τους ίδιους όρους, ανεξάρτητα από το φύλο τους. 

β. Για λόγους ισονομίας, το δικαίωμα της υγειονομικής περίθαλψης που αφορούσε σε κορίτσια άγαμα... ηλικίας πάνω από 21 ετών με χαμηλά εισοδήματα, επεκτείνεται και στα άρρενα τέκνα. Εξισώνονται τα όρια ηλικίας αυτών-άγαμα άνεργα τέκνα (ανεξαρτήτως φύλλου)- μέχρι τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους. 

γ) Παρατείνεται το δικαίωμα υγειονομικής περίθαλψης για προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς ή διδακτορικούς φοιτητές μέχρι τη συμπλήρωση του 26ου έτους της ηλικίας τους αντί του μέχρι πρότινος 21ου έτους, ρυθμίζοντας έτσι το πρόβλημα της ακάλυπτης υγειονομικής περίθαλψης των τέκνων-φοιτητών των στρατιωτικών άνω των 21 ετών. κ.λ.π.

thumbnail
Συντάκτης

Βήμα | Αποστράτων - Η "φωνή" των Αποστράτων στο διαδίκτυο.Οι αναρτήσεις άρθρων στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Tο Blog μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο που μας κοινοποιείται αρκεί να είναι επώνυμο και να μην θίγει πρόσωπα και θεσμούς καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Η ανάρτηση απόψεων τρίτων ή blogger δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

0 σχόλια