«Χαστούκι» από τους απόστρατους.

«Ουδείς πλέον εμπιστεύεται τις κυβερνητικές εξαγγελίες»

Το Μεσοπρόθεσμο που ψηφίστηκε δεν ικανοποιεί τις Ένοπλες Δυνάμεις και η έλλειψη πόρων στα εξοπλιστικά θέτει σε κίνδυνο την ίδια την αποτρεπτική ικανότητα των ΕΔ, γράψαμε στο προηγούμενο φύλλο.

Μερικές μέρες μετά, οι...
θεσμικές Ενώσεις Αποστράτων των ΕΔ (ΕΑΑΣ-ΕΑΑΝ-ΕΑΑΑ), διά του Συντονιστικού τους Οργάνου, με δημόσια ανακοίνωση λένε τα πράγματα με το όνομά τους! Έπειτα από μια ευρεία σύσκεψη όλων των φορέων ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των ΕΔ και ΣΑ, κατά την οποία εξετάστηκαν κρίσιμα θέματα (όπως τα μετοχικά ταμεία, η υποβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των στρατιωτικών, η οικονομική εξαθλίωση χιλιάδων στελεχών, οι εξελίξεις στις αποφάσεις του ΣτΕ για τις οποίες φέρεται η κυβέρνηση -μέσω διαρροών- να προσανατολίζεται να πάρει ισοδύναμα μέτρα, κ.λπ.), μάθαμε ότι πέραν της ανησυχίας και της οργής για τις ολοένα μειούμενες δαπάνες στον τομέα της άμυνας, εκφράστηκε η κοινή πεποίθηση όλων ότι «ουδείς πλέον εμπιστεύεται τις κυβερνητικές εξαγγελίες» και ότι κανείς δεν πρόκειται να χαρίσει τίποτε στα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη, αν δεν το διεκδικήσουν μαζικά και αγωνιστικά. Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε η άμεση επαναδραστηριοποίηση του Συντονιστικού Οργάνου Δράσης (ΣΟΔ) με στόχο «την ενότητα και την ετοιμότητα ανάληψης από κοινού δυναμικών δράσεων και αντιδράσεων στο άμεσο μέλλον…».

Στο μεταξύ, τις ανησυχίες τους για τα «ισοδύναμα» που έρχονται μετά την απόφαση του ΣτΕ, αλλά και για τα πέντε πλασματικά συντάξιμα χρόνια στους στρατιωτικούς, εκφράζει με έγγραφό της προς την ΑΝΥΕΘΑ Φώφη Γεννηματά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών. Όπως αναφέρουν, υπάρχει ο φόβος ότι σύντομα η απόφαση του ΣτΕ θα αναχαιτιστεί με ισοδύναμα μέτρα κατά το πορτογαλικό μοντέλο, «αλλάζοντας επί τα χείρω τον νόμο περί ιεραρχίας και προαγωγών και τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των στρατιωτικών…». Καλούν, δε, την ΑΝΥΕΘΑ να τους κοινοποιήσει την προτεινόμενη τροπολογία «ώστε να γνωρίζουμε, να αξιολογήσουμε και να επανεκτιμήσουμε τη στάση μας…». Πολύ καυτό προβλέπεται το φετινό καλοκαίρι…

(ΠΑΡΟΝ 19/05/2014 – Σ.Λ.) - staratalogia.blogspot.gr
thumbnail
Συντάκτης

Βήμα | Αποστράτων - Η "φωνή" των Αποστράτων στο διαδίκτυο.Οι αναρτήσεις άρθρων στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Tο Blog μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο που μας κοινοποιείται αρκεί να είναι επώνυμο και να μην θίγει πρόσωπα και θεσμούς καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Η ανάρτηση απόψεων τρίτων ή blogger δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

0 σχόλια