Υπουργείο Εθν. Άμυνας:Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα

Εντυπωσίασε η χορωδία των αρματιστών που πήρε 8 μέρες άδεια από τον Δ. Αβραμόπουλο
Τα παραδοσιακά κάλαντα της Πρωτοχρονιάς (και όχι μόνο) έψαλλαν την 31/12/2013 στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και των Ενόπλων Δυνάμεων η χορωδία και Στρατιωτική Μουσική του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ), οι χορωδίες του ΟΣΕ, από το ακριτικό Καστελόριζο, και του Συστήματος Προσκόπων Χολαργού, καθώς και η Μικτή Στρατιωτική Μουσική των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όλα τα «λεφτά» βεβαίως ήταν... η χορωδία και μουσική του ΚΕΤΘ, που αποτελείτο αποκλειστικά από στρατεύσιμους, με επικεφαλής τον Στρατιώτη (ΥΓ) Νικόλαο Τζάκρη, με εξαιρετικό πρόγραμμα και μουσικά/καλλιτεχνικά προσόντα που εντυπωσίασαν.

Τραγούδησαν επί σχεδόν ένα 20λεπτο – μέχρι και τα κάλαντα των Τεθωρακισμένων τραγούδησαν – και εντυπωσίασαν. Σε τέτοιο σημείο μάλιστα που όταν ο Υπουργός, μαζί με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία πήγαν προς τους μαυροσκούφηδες για να βγουν την αναμνηστική φωτογραφία, ο Δ. Αβραμόπουλος μετά τα συγχαρητήρια ρώτησε, πόσοι εξ αυτών είναι από ακριτικές περιοχές. Κάποιοι σήκωσαν το χέρι τους, οπότε και ο υπουργός τους είπε: «Όλοι έχετε από οκτώ μέρες άδεια. Οι ακρίτες μία επιπλέον. Καλή χρονιά και καλοί πολίτες».

Ιδιαίτερη συγκίνηση και δυνατά χειροκροτήματα απέσπασε η ολιγομελής χορωδία των Καστελλοριζιών, νησί που έχει ξεχωριστή συναισθηματική αξία για τον Δ. Αβραμόπουλο. Μια θαλεροτάτη γερόντισσα από το Καστελόριζο, ντυμένη με την τοπική ενδυμασία, τραγούδησε “a capela” ένα ποίημα για το νησί της και έναν ύμνο προς την Κυρά της Ρω που σε όλη της τη ζωή ύψωνε την Ελληνική Σημαία σε αυτή την ακριτική νησίδα, κουνώντας και η ίδια τη Σημαία μας. Η ίδια γερόντισσα επαίνεσε με άλλα τραγούδια το χώρο της άμυνας και την ηγεσία της.

Η χορωδία του ΟΣΕ λέει κάθε χρόνο τα κάλαντα στον Δ. Αβραμόπουλο από το 1995 όταν ήταν δήμαρχος Αθηναίων, όπως έκανε γνωστό ο επικεφαλής της. Η χορωδία τραγούδησε και ένα κομμάτι για την «Αθήνα» του Μάνου Χατζηδάκη, αφιερωμένο στον δήμαρχο, ενώ ενθουσίασαν και οι πρόσκοποι του συστήματος Χολαργού, οι οποίοι αποχαιρέτησαν τους επισήμους με την χαρακτηριστική προσκοπική τους κραυγή.

Στην εκδήλωση παρέστησαν η ΑΝΥΕΘΑ Φώφη Γεννηματά, ο ΥΦΕΘΑ Θανάσης Δαβάκης, οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ΓΕΣ Αντιστράτηγος Θανάσης Τσέλιος, ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς, στελέχη των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων κ.α.


Κάντε κλικ στις παρακάτω φωτό για μεγένθυση ή αναπαραγωγή του σχετικού βίντεο:
ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ
ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ
ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ
ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ
(parapolitika.gr - Λ.Σ.Μ. - mod.mil.gr) - staratalogia.blogspot.gr
thumbnail
Συντάκτης

Βήμα | Αποστράτων - Η "φωνή" των Αποστράτων στο διαδίκτυο.Οι αναρτήσεις άρθρων στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Tο Blog μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο που μας κοινοποιείται αρκεί να είναι επώνυμο και να μην θίγει πρόσωπα και θεσμούς καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Η ανάρτηση απόψεων τρίτων ή blogger δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

0 σχόλια